Arbetsledare inom arbetsmarknadsprojekt i Blekinge

Beskrivning

Söker du ett omväxlande, självständigt och praktiskt arbete i naturen? Vill du bidra till människors utveckling?
Vi söker nu 1-2 arbetsledare till Blekinge län.

Skogsstyrelsen i Blekinge bedriver sedan ett par år arbetsmarknadsprojekt med inriktning mot naturvård. Arbetsmarknadsprojektet riktar sig till personer som står långt ifrån arbetsmarknaden och innebär samhällsnyttiga arbetsuppgifter i skog och mark.

Arbetsuppgifter

Som arbetsledare jobbar du självständigt med arbetslag utifrån givna ramar och förväntningar. 

Arbetslagen utför åtgärder som bevarar eller förstärker naturvärden samt ökar allmänhetens tillgänglighet till skyddade områden. Till exempel genom röjning i gamla betesmarker, naturvårdsbränning, slåtter, stängsling, underhåll och anläggning av stigar, byggande av bord och bänkar, frihuggning av träd och dylika uppgifter.

Skötselåtgärderna som du och arbetslagen utför ska hålla god kvalitet och att de ska utföras på ett säkert och effektivt sätt. Du ska ha löpande avstämning och ta fram en långsiktig planering tillsammans med berörd part. Du ska lägga upp arbetet så att deltagarna trivs och utvecklas. Samt arbeta förebyggande för att undvika konflikter och arbetsolyckor. Utöver detta tillkommer viss administration.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver att du är självgående, praktiskt lagd, säkerhetsmedveten, flexibel, ödmjuk, lösningsorienterad och med god samarbetsförmåga. Tjänsten kräver vidare ett strukturerat arbetssätt och god fysik då den innebär en del tunga lyft och arbetsmoment samt långa sträckor i krävande terräng. 

Tjänsten kräver erfarenhet av praktiskt arbete i naturen liknande det som verksamheten innefattar. Krav på erfarenhet av arbetsledning eller handledning av personer som behöver stort stöd för sin utveckling eller hjälp med integrering på arbetsmarknaden. Krav på erfarenhet av röj- och motorsågsarbete. Krav på röjsågskörkort nivå RARB, motorsågskörkort nivå AB samt förarbevisfyrhjuling. Krav att du talar och skriver på svenska. 
Även krav på svenskt B-körkort. Samt datavana och kunskap inom dom vanligaste Office-programmen.

Meriterande är motorsågskörkort nivå C, B96 körkort, Yrkesförarbevis på fyrhjuling. Meriterande är även utbildningar som Arbetsmiljö, Arbete på Väg 1.1–1.3 och ADR 1.3. Vidare är lokalkännedom meriterande.

Villkor

Vi erbjuder tidsbegränsad anställning under perioden 20230101 – 20231215, som utgår ifrån vårt kontor i Ronneby. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde 1 januari 2023.

Anställningen tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Kontakt

Vid frågor kan du kontakta distriktschef Kerstin Hannrup Broad, tfn 0457-45 51 71.

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Logga in och sök jobbet
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ronneby
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2022/101
Facklig företrädare Karin Hofstedt, Saco-S, 0500-381206
Jonas Dehlén, ST, 0500-381210
Publicerat 2022-11-16
Sista ansökningsdag 2022-12-01