En skogskonsulent och en skogsägare tittar tillsammans på kartprogram (Field maps) i telefon omgivna av bokskog.

Rådgivning och kunskapsstöd

Skogsstyrelsen erbjuder rådgivning för dig som skogsägare. Vi vill erbjuda rådgivning som passar alla, oavsett tidigare kunskaper. Är du skogsägare, anhörig till skogsägare, arbetar på skogsföretag eller bara allmänt intresserad är du välkommen att delta på våra aktiviteter.

Vi erbjuder rådgivning och läraktiviteter i flera olika former, i grupp och individuellt. Rådgivningen kan ske digitalt, i fält, på kontoret eller i annan lokal samt via självstudier på webben.

Kunskapsstöd

Det finns mycket information att hitta här på skogsstyrelsen.se, du kan även prenumerera på våra nyhetsbrev.

Vill du läsa på mer om olika ämnen i din egen takt finns det flera resurser du kan använda dig av.

  • Skogskunskap.se. Här hittar du fakta och instruktioner om skogens skötsel, skogsbilvägar, filmer, kunskapstester och räkneverktyg för din skog.
  • Skogsskötselserien, en sammanställning av kunskap om skogsskötsel skriven av forskare och därefter redaktionellt bearbetad.
  • Målbilder för god miljöhänsyn, är tänkta som en vägledning i det praktiska skogsbruket. Här hittar du faktablad med de hänsynsobjekt som utgör målbilder för god miljöhänsyn och som är framtagna i samverkan med skogssektorn. En del målbilder finns även som film.

 

  • Senast uppdaterad: 2023-08-04