Kvinna med headset står vid ett höj- och sänkbart skrivbord och arbetar vid datorn på ett kontor, i ett kontorslandskap. Tittar glatt in i kameran. Foto. Foto: Sara Landstedt

Så fungerar Kunskapsportalen

Här hittar du de vanligaste frågorna om hur Kunskapsportalen fungerar. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta vår support.

Frågor och svar

Hur kommer jag åt de webbaserade utbildningarna?

För att komma åt de webbaserade utbildningarna behöver du logga in i Kunskapsportalen. För att logga in behöver du skapa ett konto. När du väl är inloggad har du direkt tillgång till alla webbutbildningar.

För att enkelt hitta webbutbildningarna i Kunskapsportal kan du filtrera på Utbildningsform.

Hur loggar jag in/registrerar mig?

För att komma till inloggning och registrering klickar du på Logga in. Har du redan ett användarkonto loggar du in med din e-postadress som användarnamn och det lösenord du själv valde när du registrerade dig.

Behöver du skapa ett konto väljer du Registrera, som du hittar längst ner i inloggningsrutan. I formuläret fyller du i dina uppgifter. Rutorna med en röd stjärna är obligatoriska. För att slutföra registreringen behöver du acceptera användarvillkoren.

På denna sida finns en kort instruktionsfilm om hur du registrerar ett konto och loggar in i Kunskapsportalen.

Hur ska lösenordet se ut?

Lösenordet du väljer måste vara minst 8 tecken långt och bestå av minst en versal, en gemen, en siffra och ett specialtecken. Till specialtecken räknas !@# $ % ^ & *, _? / ; : \

Vad gör jag om jag glömt mitt lösenord?

Om du glömt ditt lösenord kan du klicka på Har du glömt ditt lösenord? Om du har registrerat ett konto kommer ett e-postmeddelande med instruktioner. Detta e-postmeddelande hamnar ofta i skräpposten. Kommer inget meddelande kan det vara så att du tidigare inte lyckats med registreringen. Prova då att registrera dig på nytt.

Om du registrerar dig med en mailadress som redan är knutet till ett konto får du meddelande om det och kan utesluta alternativet att kontot inte blivit registrerat.

Var hittar jag tillgängliga utbildningar?

För att komma till Utbildningskatalogen klickar du på knappen med samma namn. Här kan du se alla publicerade webbutbildningar.

Det går också att göra fritextsökningar.

Var hittar jag vilka utbildningar jag är anmäld till?

De utbildningar du är anmäld till via Kunskapsportalen hittar du när du är inloggad under Mina utbildningar. Där kan du också de vilka utbildningar du tidigare deltagit i. Detta gäller inte de aktiviteter du anmält dig till via e-post.

Jag vill berätta vad jag tyckte om utbildningen, hur gör jag?

Efter slutförd utbildning blir i många fall en utvärdering tillgänglig i Kunskapsportalen. Detta gäller för dig som anmält dig via Kunskapsportalen. Vi hoppas att du som deltagare ska ta dig tiden att fylla i utvärderingen och berätta vad du tyckte. Dina synpunkter är värdefulla. I Kunskapsportalen hittar du utvärderingen i klassen när träffen eller utbildningen blivit registrerad som slutförd alternativt den dag träffen genomfördes. En länk till utvärderingen skickas också ut via e-post. För att nå utvärderingen måste du vara inloggad i Kunskapsportalen. Utvärderingen hittar du under Mina utbildningar.

Får jag något kursintyg?

Nej, som regel ges inga kursintyg för våra avgiftsfria webbutbildningar.

Hur fungerar appen Cornerstone SBX ?

För den som önskar ta del av våra webbutbildningar via telefon eller surfplatta kan appen Cornerstone SBX användas efter det att du registrerat ett konto. Du hittar den där appar finns. Aktuellt sitenamn är skogsstyrelsen-kunskap. Du kan alltså inte skapa ett konto via appen.

De flesta av våra webbutbildningar är i dagsläget inte anpassade för genomförande på mindre skärmar och vi rekommenderar därför att du använder surfplatta eller dator.

  • Senast uppdaterad: 2023-12-21