Enhetschef Rådgivningsenheten

Beskrivning

Skogsavdelningens enheter arbetar med utredningar, utveckling och uppföljning av kärnprocesserna, extern expertmedverkan, stöd till distrikt och egen handläggning.

Rådgivningsenheten har ansvar för kärnprocessen rådgivning, vilket bland annat innebär att utforma rådgivningsprocessen så att den fungerar effektivt, kvalitetssäkrat och i linje med Skogsstyrelsens verksamhetsstrategi. På enheten ingår också att ta fram underlag till uppföljningen och bistå i planeringsarbetet. Enheten ska driva myndighetens utveckling inom skoglig rådgivning och vara internt stöd i implementering av nya arbetssätt för rådgivning. En stor del av verksamheten består av att förvalta och utveckla rutiner och IT-stöd för rådgivning, vilket även inkluderar Skogsstyrelsens skogliga e-tjänster. Enheten ansvarar även för Skogsstyrelsens trycksaksproduktion.

Vid enheten arbetar för närvarande 10 medarbetare på spridda kontor från Hässleholm i söder till Skellefteå i norr.

Arbetsuppgifter

I din funktion som enhetschef leder du enhetens arbete med ansvar för dess verksamhet, ekonomi och personal. Du ingår i Skogsavdelningens ledningsgrupp och förväntas bidra till att bära Skogsstyrelsens samlade inriktning internt och externt. I dina uppgifter ingår också att vara processansvarig vilket innebär ett ansvar för att arbeta med processens utformning och lämna underlag till linjens styrning av genomförandet.

Kvalifikationer

Du har ett genuint intresse för att arbeta som ledare som kännetecknas av en strävan att skapa delaktighet, inspirera och motivera enhetens medarbetare. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har ett intresse och en vilja att arbeta målstyrt och är resultatinriktad. Erfarenhet för pedagogik och kommunikation är meriterande. Rådgivningsprocessen är under snabb utveckling varför vi sätter stort värde på ditt intresse av och läggning för utvecklingsarbete och förmåga att entusiasmera medarbetarna för inriktningen.

Du bör ha kunskap och erfarenhet av arbete i ledande befattning, detta i form av exempelvis chefsuppdrag eller projektledning. Det är meriterande med erfarenhet av verksamhetsutveckling samt verksamhetskännedom och insikt inom det skogliga området. Erfarenhet från distriktsverksamhet inom Skogsstyrelsen är en fördel. Du har god administrativ förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och ledaregenskaper.

Villkor

Skogsstyrelsen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden (upp till 5 år med möjlighet till förlängning). I grunden finns en tillsvidareanställning inom Skogsstyrelsen

Placering på något av Skogsstyrelsens kontor. Placeringsort bestäms under rekryteringsprocessen. B-körkort är ett krav.

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Logga in och sök jobbet
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2021/115
Kontakt Göran Rune, avdelningschef, 0270-42 98 24
Johan Eriksson, biträdande avdelningschef, 0920-23 82 20
Facklig företrädare Sofia Österdahl, Saco-S, 0250-59 51 05
Magnus Fürst, ST, 0560-68 99 46
Publicerat 2021-07-05
Sista ansökningsdag 2021-08-22