Områdesskyddsspecialist

Beskrivning

Enheten för områdesskydd och ekonomiska stöd har till uppgift att ge specialiststöd vid handläggning av bildande och förvaltning av biotopskyddsområden och naturvårdsavtal. Dessutom arbetar enheten med att utveckla processen områdesskydd genom olika utredningsuppdrag och projekt inom ämnesområdet. Enheten för områdesskydd och ekonomiska stöd har ca 25 medarbetare på 15 olika orter i landet varav 8 medarbetare ingår i arbetsgruppen som arbetar med områdesskydd.

Arbetsuppgifter

Som områdesskyddsspecialist stöttar du områdesskyddshandläggarna i enskilda ärenden vid bildande och förvaltning av formellt skyddade områden. Vidare ingår att planera och genomföra utbildningar, utreda olika frågeställningar samt utveckla arbetssätt och rutiner för verksamheten. Arbetet innebär också att du samverkar med andra aktörer och myndigheter. Eftersom vi är utspridda på flera orter sker de flesta möten digitalt.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen med en inriktning mot skoglig biologi, ekologi, miljö eller motsvarande samt har dokumenterad god kunskap om naturvård. Erfarenhet av miljöbalken är meriterande. Vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet av områdesskyddsarbete på kommun, länsstyrelse eller annan myndighet eller annan gedigen erfarenhet av bevarande av skyddsvärda områden. Du får gärna bidra till arbetsgruppens kompetens med skoglig kunskap eller kunskap om lantmäterifrågor. Det är även positivt om du har erfarenhet av skogliga naturmiljöer i norra delen av landet.

Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, är pedagogisk och har vilja att förmedla och dela med dig av dina kunskaper. Du arbetar naturligt och enkelt i en modern IT-miljö med kontorsprogramvaror samt informations- och kommunikationsteknologi. Vi värdesätter om du har juridisk kompetens, är förtrogen med GIS och har erfarenhet av utvecklingsarbeten, gärna mot digitalisering. Det är viktigt att du är professionell i ditt bemötande både internt och externt och arbetar med hög integritet. Du trivs med och är bra på att samverka med andra men har också förmågan att arbeta självständigt. Mycket stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Villkor

Arbetet genomförs vid Enheten för områdesskydd och ekonomiska stöd. Placering på något av Skogsstyrelsens kontor. Placeringsort bestäms under rekryteringsprocessen. Resor kommer förkomma i tjänsten, bland annat i samband med utbildning och fältbedömningar.

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Logga in och sök jobbet
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2021/113
Publicerat 2021-07-05
Sista ansökningsdag 2021-08-15