Skogskonsulent till Östergötlands distrikt

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Skogsstyrelsens verksamhet i Östergötlands län.

Inom Östergötland distrikt har vi cirka 700 skyddade områden i form av naturvårdsavtal och biotopskydd. Dina arbetsuppgifter blir att stämpla blivande skyddsområden och initiera skötsel av skyddade områden. Du kommer också att arbeta med handläggning av avverkningsanmälningar samt tillsyn enligt skogsvårdslagen och miljöbalken. Det kan även bli aktuellt att delta i vår uppdragsverksamhet, exempelvis att genomföra inmätning av skyddade områden. Vi söker därför en skogskonsulent som är motiverad att arbete självständigt i fält i några av de finaste skogsområdena i Östergötland.

Kvalifikationer

Du har en skoglig högskoleutbildning innehållande naturvårdsbiologi eller högskoleutbildning biologi med inriktning mot skoglig naturvårdskompetens.

Du har mycket god förmåga att orientera dig efter kartor i fält. Det är meriterande om du tidigare använt digitala kartstöd och GPS.

Du har god kapacitet att röra dig heldagar i fält med ryggsäck och utrustning.

På distriktet pågår utveckling av arbetsmetoder för att bland annat öka användningen av drönare i fält varför vi gärna ser att du har någon erfarenhet av det. Du bör tycka om tekniska och mobila lösningar, då vi bland annat använder digitala klavar och surfplattor vid fältarbete.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara flexibel och utåtriktad med vana att arbeta självständigt samt ha ett gott ordningssinne. Vi ser att du har god samarbetsförmåga och trivs med att jobba tillsammans med andra. Att du på ett pedagogiskt sätt kan föra dialog med skogsägare och skogliga tjänstemän är viktiga egenskaper. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Villkor

Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning som sträcker sig till och med 2021-08-31. Tillträde sker snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Kontakt

Kontakta distriktschef Ulrika Kraft Stenlund tfn 013-32 97 31 om du vill veta mer om jobbet.

Fackliga företrädare är Anna-Stina Duerden, ST, tfn 036-19 62 10 samt Jenny Morgansson, SACO-S, tfn 033-48 25 08.


Välkommen med din ansökan senast den 24 september 2020.

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Logga in och sök jobbet
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/171
Publicerat 2020-09-02
Sista ansökningsdag 2020-09-24