Ladda ned vårt utomhuspedagogiska material om skog och vatten

Jobbar du som lärare eller möter barn i friluftsverksamhet? Då vill vi gärna tipsa om vår bok Skogen och vattnet – en lärarhandledning anpassad för barn i åldrarna 6-16 år. Lär dem om vattnets betydelse för växter och djur i skogslandskapet på ett roligt och inspirerande sätt!

I Skogen och vattnet finns fakta om skog, skogsbruk och vatten med praktiska utomhusövningar för förskoleklass till årskurs 9. Genom att använda materialet ger du barnen möjlighet att lära känna skogens vattendrag och våtmarker, dess invånare och nyttor.

Lärarhandledningen Skogen och vattnet omfattar 124 sidor. Det utomhuspedagogiska materialet är indelat i fyra teman:

  • En dag i skogen
  • En dag vid sjön
  • En dag i våtmarken
  • En dag vid vattendraget

Varje tema innehåller flera olika förslag på lektioner med fokus på övningar utomhus. Lektionerna är utformade på lite olika sätt beroende på barnens ålder.

Gratis att ladda ner

Skogen och vattnet kostar inget att ladda ner som pdf och det går bra att sprida boken vidare! 

Se filmer där lärare och elever testar materialet

Vad tycker lärare och elever om Skogen och vattnet? Titta gärna på våra filmer (scrolla längst ner på sidan) där lärare och elever testar några av övningarna från boken och berättar om sina intryck.

Inspirationsträff

Vill du se hur Skogen och vattnet kan användas i praktiken i skolan? Vi erbjuder inspirationsträffar under 2023 och 2024 för lärare och elever! Hör gärna av dig, så berättar vi mer.

 

 

  • Senast uppdaterad: 2023-11-17