Satu Aguilar, projektledare Grip on Life på Norra Skog. Foto: Norra Skog

Träffa Grip on Life på SkogsNolia

Nyhet - 12 juni 2023

Den 15–17 juni deltar Grip on Life på mässan SkogsNolia utanför Umeå. Välkommen att träffa oss i monter 1039!

Grip on Life har plats i Norra Skogs monter under SkogsNolia 2023. Skogsägarföreningen är partner i Grip on Life och temat i hela monter 1039 är ”Skog som betyder”.

– I vår del av montern pratar vi om hållbar utveckling av skog och vatten, vi vill helt enkelt sprida kunskap om vattenhänsyn i samband med skogsbruk. Vi hoppas att många enskilda skogsägare vill stanna till och prata med oss, till exempel om funktionella kantzoner längs vattendrag, säger Satu Aguilar, ansvarig för Grip on Life på Norra Skog.

Elfiske

På torsdagen, mässans första dag, har Grip on Life lite extra fokus på livet i vattnet. Ume/Vindelälvens Fiskeråd, också partner i Grip on Life, finns då på plats. Bland annat har man med sig exempel på arter, däribland olika insekter, som går att finna i ett vattendrag. Ume/Vindelälvens Fiskeråd kommer också att visa elfiske-utrustning och berätta om nyttan med att kunna samla in uppgifter om vilken fisk som lever i ett specifikt vattendrag.

– En viktig fråga är ju hur man kan förbättra livsförhållandena för fisk, till exempel öring, säger Satu Aguilar.

På fredagen har besökare möjlighet att utbyta erfarenheter med tre av Norra Skogs förtroendevalda – personer som kan vattenfrågor och själva är skogsägare.

Aktiviteter för barnen

Satu Aguilar stryker också under att Norra skog satsat på en familjevänlig monter.

– På lördagen blir det skogspyssel för barnen tillsammans med Pyssel-Jenny, så det ser vi fram emot! Vi kommer även att ha med oss boken ”Malva och skogsvattnets skatt” och lärarhandledningen ”Skogen och vattnet” som båda har tagits fram inom Grip on Life.