En flodpärlmussla ligger på en blå bakgrund. I ena hörnet visas logotypen för Deauville Green Awards Gold Trophy.  Foto: Bitzer Productions AB

Guld till Svenska pärlor i Deauville Green Awards!

Nyhet - 17 juni 2022

Grip on Lifes film Svenska pärlor vinner en Gold Trophy i den prestigefulla filmfestivalen Deauville Green Awards 2022! Festivalen, som samlar över 500 filmer från hela världen, har i över ett decennium prisat filmer om ekologi, biologisk mångfald och socialt ansvarstagande.

- Det har varit en lång väntan på att vinnarna skulle presenteras, säger Lena Allthin, kommunikatör i Grip on Life och projektledare för projektets filmproduktion. Det är otroligt roligt att vi vunnit guld! Tänk att vi lyckats göra en informationsfilm om ett ganska smalt ämne som tilltalar en bred internationell publik!

I filmen Svenska pärlor möter du den sällsamma flodpärlmusslan, en varelse som funnits med ända sedan dinosauriernas tid, men som inte alltid har det så lätt. Filmen är producerad av Bitzer Productions AB på uppdrag av Södra Skogsägarna, som är en partner i Grip on Life.

- Det är alltid roligt att få en kvalitetsstämpel på sin kommunikationsförmåga och kreativitet, och Deauville Green Awards är verkligen en sådan. Men det är också en mätare på hur väl samarbetet fungerar mellan kund och utförare – det är teamwork som skapar kvalitet, säger Sverker Johansson på Bitzer Productions AB.

Svenska pärlor vinner guldet för informationsfilmer i kategorin ”Bevara den biologiska mångfalden”. Filmen vann också silver i Publishingpriset 2021