Vy över fjäll landskap med berg och skogar. Foto: Mostphotos

Norra Jämtlands distrikt

Distriktet omfattas av kommunerna Strömsund, Åre, Krokom och Östersund. Granskog dominerar. Tallskogar finns huvudsakligen längs älvdalarna.

Storsjöbygden karaktäriseras till viss del av kalkberggrund med rikligt med orkidéer och unika kalkbarrskogar. Längs fjällkedjan finns skogar som ligger på mer än 400 meter över havet. Många av dessa är relativt högproducerande på grund av den näringsrika berggrunden och det rörliga markvattnet.

Lokala träffar och kurser i Jämtlands län

Under året har vi ett stort utbud av lokala skogsträffar där du kan få råd och lära dig mer i grupp. Träffarna är antingen på plats eller digitala. Vissa av de lokala kurserna och skogsträffarna anordnas inom Miljösmart skogsbruk.

Aktuella skogsträffar och kurser

 

Aktuellt

  • Just nu finns det inga aktuella nyheter

Nyhetsbrev för norra Jämtlands distrikt

Här kan du anmäla dig till vårt lokala nyhetsbrev. Förutom vårt nyhetsbrev skickar vi ibland information om våra produkter och tjänster samt kurser och skogsträffar. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på avanmälan i nyhetsbrevet. Om du vill ändra din e-postadress gör du först en avanmälan och anmäler dig sedan på nytt med din nya adress.