Skogen behöver fler kvinnor

07 juni 2016

Skogsbranschen behöver fler kvinnor och fler kvinnor som äger skog behöver bli aktiva skogsbrukare. Den 8 juni arrangeras en skogskväll i Umeå som ska inspirera fler kvinnor att ta klivet ut i skogsbranschen.

Västerbottens landshövding Magdalena Andersson inleder kvällen, vars tema är ”Från frö till färdig produkt”. Kvinnliga representanter från både skogsnäring och myndigheter i Västerbotten möter upp deltagarna i Tomteboskogen för att berätta om skogsskötsel, naturvård, om de nyttoprodukter skogen ger samt om skogens rekreations- och friluftsvärden.

– Syftet är att locka och engagera kvinnor att bli mer aktiva i sitt brukande samtidigt som vi vill visa att skogen är en bransch för kvinnor, säger Carina Jensen, distriktschef, Skogsstyrelsen.

Kvällen är ett samarrangemang mellan Skogsstyrelsen, Norra skogsägarna, SCA, Martinsons, Sveriges Lantbruksuniversitet, Länsstyrelsen, Husqvarna i Västerbotten, Jägareförbundet Västerbotten, Spillkråkan, Vimek, Liljaskolan, Naturbruksgymnasiet Burträsk och Umeå kommun.

Tid: onsdag den 8 juni kl.17.00–21.00
Plats: Tomteboskogen, Umeå

Medier är välkomna att delta under hela eller delar av träffen. Anmäl er gärna i förväg till Carina Jensen, Skogsstyrelsen.

Mer information:
Carina Jensen, distriktschef, Skogsstyrelsen, 090–15 83 45
Ulrika Lamberth, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036–35 93 30