Kraftsamling för bättre kulturmiljöhänsyn i Jämtland och Västernorrland – seminarium 21 februari

17 februari 2017

Fortfarande skadas för många forn- och kulturlämningar i samband med skogsbruk. Sedan 2016 arbetar myndigheter och skogsbranschen i Jämtland och Västernorrland gemensamt för att vända trenden. Målet är att inga kända lämningar ska skadas år 2020.

Den 21 februari presenteras resultat och erfarenheter från samarbetet hittills på ett heldags-seminarium i Sundsvall. Dessutom ska dagen resultera i idéer för en fortsatt satsning för bättre hänsyn till skogens kulturmiljöer.

Såväl Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist och som riksantikvarie Lars Amréus, Riksantikvarieämbetet medverkar.

Holmen, Norrskog, SCA samt skogsentreprenörerna Resele Skog och Bröderna Persson Skogsmaskiner berättar om skogsbrukets erfarenheter. Skogsstyrelsen, Länsstyrelserna i Jämtland och Västernorrland berättar om arbetssätt samt presenterar resultat från olika uppföljningar av hänsynen till skogens kulturmiljöer 2016.

Läs hela programmet på Skogsstyrelsens webbplats.

Medier är välkomna hela eller delar av dagen. Om intervjuer önskas med någon av deltagarna, finns det möjlighet kl.12.00. Kontakta gärna Karin Palmgren som är på plats.

Mer information:
Karin Palmgren, projektledare, Skogsstyrelsen, 060–55 31 76
Ulrika Lamberth, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036–35 93 30