Bilden visar två klipp från filmen Svenska pärlor, föreställande flodpärlmusslor i olika åldrar. Ett emblem med texten "Silver 2021 Publishingpriset" ligger över bilden.

Silver till filmen Svenska pärlor i Publishingpriset 2021

Nyhet - 18 november 2021

Grip on Lifes film Svenska pärlor vinner ett silver i det prestigefulla Publishingpriset, som i över trettio år har delats ut till berömvärd kommunikation. Filmen vinner pris i kategorin ”Informationsfilmer yrke”.

- Förmiddagen var en enda lång väntan på att vinnarna skulle presenteras, säger Lena Allthin, kommunikatör i Grip on Life och projektledare för projektets filmproduktion. Jag blev otroligt glad när jag fick veta att vi vunnit silver. Tänk att vi lyckats göra en informationsfilm om ett ganska smalt ämne som tilltalar en bred publik!

I filmen Svenska pärlor möter du den sällsamma flodpärlmusslan, en varelse som funnits med ända sedan dinosauriernas tid, men som inte alltid har det så lätt. Filmen är producerad av Bitzer Productions AB på uppdrag av Södra Skogsägarna, som är en partner i Grip on Life.

- Det är alltid roligt att få en kvalitetsstämpel på sin kommunikationsförmåga och kreativitet, och Publishingpriset är verkligen en sådan. Men det är också en mätare på hur väl samarbetet fungerar mellan kund och utförare – det är teamwork som skapar kvalitet, säger Sverker Johansson på Bitzer Productions AB.

Grip on Life hade ytterligare en film, Våtmarker, nominerad till Publishingpriset 2021 och den filmen kom på en delad tredje plats i kategorin ”Informationsfilmer yrke”.