En knotig tallgren med rimfrost i närbild, bakom grenen syns en isbelagd sjö och en skog i soldis där träden har rimfrost och snö på sina grenar.

Jönköpings distrikt

Jönköpings distrikt ligger i nordvästra Småland, på småländska höglandet, och utgörs av Jönköpings län. Här finns ett varierat landskap med gott om sjöar, vattendrag och skog.

Vid sjön Vättern ligger ett av Sveriges fem biosfärområden, Östra Vätterbranterna. Vätterns yta är länets lägsta punkt. Högsta punkten är Tomtabacken, 377 meter över havet. Berget ligger mitt i länet och från dess utsiktspunkt syns främst barrskog, björk och en del ädellöv. Utsikt över sydsveriges största myrområde får du på Store Mosse.

Aktuellt

  • Just nu finns det inga aktuella nyheter

Anmäl dig till vårt lokala nyhetsbrev

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev sparar vi din e-postadress i det system som hanterar utskicken. Du kan när du vill ta bort din adress från vår lista genom att klicka på avanmälan i nyhetsbrevet. Om du vill ändra din e-postadress gör du först en avanmälan och anmäler dig sedan på nytt med din nya adress. Förutom vårt nyhetsbrev så skickar vi ibland även ut information om våra produkter och tjänster samt kurser och skogsträffar.