Så använder du skolskogsryggsäcken

Skogen i Skolan har tillsammans med Universeum i Göteborg tagit fram Skolskogsryggsäcken, ett hjälpande verktyg för undervisning i skogen. Ryggsäcken är fylld av läromedel och övningar för utomhuspedagogik som också är kopplade till läroplanen. Tanken med Skolskogsryggsäcken är att göra det enkelt för dig som lärare att undervisa ute i skogen.

Plats: Skype

Startdatum: 2020-09-29

Tid: 14.00

Uppgifterna i ryggsäcken som riktar sig främst till åk 4-6 (kan anpassas för yngre och äldre elever) finns i två olika svårighetsgrader som går att mixa så att nivån blir lagom för just din klass. Ryggsäcken innehåller också allt material som behövs för att utföra övningarna, samt en lärarhandledning.

Fördelarna med utomhusundervisning är många. Förutom minskad smittspridning visar forskning att undervisning i utemiljö snabbt förbättrar elevers koncentration, arbetsminne och studiemotivation. Elever som får naturen som klassrum är mindre stressade, rör på sig mer och presterar bättre i skolan.

Obs! För att kunna delta behöver du uppge din e-postadress. För att din upplevelse ska bli så bra som möjligt behövs en bra uppkoppling med fiber/bredband. ADSL fungerar inte.

Dagen innan träffen är kommer du att få en möteslänk och instruktioner till din e-post. Du kan ansluta till våra möten med Skype för företag och alla större webbläsare, till exempel Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox.

Välkommen med din anmälan senast 24 sep.

Kontaktperson

Helén Andersson

0451-38 31 13

helen.andersson@skogsstyrelsen.se

Skånes distrikt

Anmälningsformulär

Jag vill helst ha kontakt via

  Skogsträffar på distans

  I listan med samtliga skogsträffar för hela landet kan du se vilka träffar och möten som ges på distans via Skype. Observera att dessa inte alltid syns när du filtrerar sökningen på län.

  Information om personuppgiftsbehandling i samband med kurser och skogsträffar

  För att Skogsstyrelsen ska kunna administrera distanskurser och skogsträffar, kommunicera och fortsätta sprida information till dig som deltagare behöver vi spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, telefonnummer, adress och e-postadress.

  Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är utifrån ett allmänt intresse baserat på vårt uppdrag att föra ut kunskap och information i enlighet med skogspolitiken. Skogsstyrelsen sparar dina uppgifter i två år och tio år vid EU-finansierade skogsträffar. Därefter gallras uppgifterna.

  Mer information om hur Skogsstyrelsen behandlar personuppgifter hittar du på www.skogsstyrelsen.se/gdpr.