KartorMobilt

Med KartorMobilt kan du skriva ut valfri karta som fungerar i appen PDF Maps. Då blir det ännu enklare att få med sig skogliga grunddata ut i skogen i smartmobil eller surfplatta.

PDF Maps finns för Apple, Android och i betaversion för Windows. Kartan i pdf-format skapar du genom att använda funktionen "Val av utskrift" i den öppna karttjänsten för skogliga grunddata.

Gör så här

Använd enhetens inbyggda GPS för att spåra din position på kartan. Rita ut och registrera information om platser. Importera och exportera markerade platser, mät avstånd och arealer. Dokumentera med foton.

Den georefererade kartan i pdf-format fungerar bland annat i appen Avenza PDF Maps som finns tillgänglig för Apple, Android och i betaversion för Windows.

Kartan innehåller för närvarande enbart rasterkartor. Övrig kartinformation (kartsymboler, natur- och kulturhänsyn) kommer att läggas till i framtida uppdateringar.

Använd din e-post

Enklast läser du in kartan i PDF Maps via e-post.

Mejla pdf:en till dig själv. Öppna mejlet på smartmobil eller surfplatta. Ladda ner kartan genom att "Klicka" på filen. Via symbolen med pilen uppe till höger, välj "öppna i PDF Maps". Nu kommer kartan att finnas i "kartbiblioteket" i PDF Maps varje gång appen startas.

  • Senast uppdaterad: 2020-05-07