Intresseanmälan för att återväta utdikade torvmarker

Det kommer inom kort att finnas möjlighet för intresserade privata markägare med lämpliga objekt att sluta återvätningsavtal med Skogsstyrelsen. Det innebär att du får en viss ersättning för minskat markvärde hos objektet för en återvätning som är tänkt att bli permanent. Du kan anmäla intresse redan nu.

Här kan du anmäla intresse för att återväta dikade torvmarker. Skogsstyrelsen kommer sedan att höra av sig till dig för att diskutera närmare om ditt objekt är lämpligt för återvätning och om ett återvätningsavtal kan vara aktuellt. Observera att detta endast är en intresseanmälan, du förbinder dig inte till något.

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi en del uppgifter, bland annat fastighetens namn, nummer och vilken kommun den finns i. Vi behöver också ditt telefonnummer och din e-postadress. Uppgifter som är obligatoriska är märkta med med *.

Just nu råder semestertider. Vi hoppas därför på förståelse för att det kan dröja innan vi kontaktar dig för att diskutera vidare. Vi hör av oss till dig inom två månader.

  • Senast uppdaterad: 2021-06-23