Utbildning om hänsyn till vatten

I september kan du gå en utbildning som ger dig ökad kunskap om hänsyn till vatten och hur det görs på bästa sätt. Kursen vänder sig till dig som är anknuten till Såg i Syd i ditt arbete. Du kan delta i Kalmars och Jönköpings län.

När och var: Välj mellan den 31 oktober och 2 november i Mulseryd, Jönköpings län, eller den 9 november i Högsby, Kalmars län. 
Pris: Kostnadsfritt (fika, lunch och utbildningsmaterial ingår)

Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete påverkar hur skogliga åtgärder utförs. Syftet är att ge dig fördjupad kunskap vid skoglig planering och genomförande av skogsbruksåtgärder i anslutning till vatten.

Innehåll i utbildningen

Vi kommer ha praktiska övningar med bland annat elfiske som kommer att visa det myller av liv som även små vattendrag innehåller. Vi får lära oss mer om vad dessa liv kräver och vilken hänsyn som gör nytta. Vi kommer även att ta upp skogsbrukets gemensamma målbilder, certifieringens krav samt skogsvårdslagens regler gällande miljöhänsyn vid vatten.

Anmälan

Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller. Skicka in din anmälan senast den 20 oktober via formuläret nedan. Vi återkommer med en bekräftelse att du fått en plats.

Länsstyrelsen i Jönköping kommer ta emot din anmälan.

Varmt välkommen!

  • Senast uppdaterad: 2022-06-22