Skogskonsulent (med inriktning uppdragsverksamhet) Norrbotten

Skogskonsulent (med inriktning uppdragsverksamhet) Norrbotten

Beskrivning

Vill du vara med och bidra till Skogsstyrelsens uppdragsverksamhet i Norrbotten? Skogsstyrelsen är en myndighet med uppdragsverksamhet och vi söker dig som vill hjälpa oss och våra kunder att utvecklas. I uppdragsverksamheten hjälper vi olika kunder mot ersättning. Skogsstyrelsens kunder är privata skogsägare, företag, andra myndigheter och kommuner.

Hos oss får du möjlighet att arbeta självständigt och under stor frihet, men också med tydliga förväntningar på ansvarstagande och goda leveranser.

Du kommer vara stationerad på något av våra nio kontor i Norrbotten. Vilken ort som blir aktuell landar vi i dialog med varandra. Arbetet bedrivs från kontoret, i fält och hos kund vilket innebär att resor i hela Norrbotten förekommer. På Skogsstyrelsen har du också möjlighet att jobba hemifrån en del av tiden. Hos oss är det viktigt att man är nyfiken och vetgirig och du kommer ha möjligheter till professionell och personlig utveckling såväl i vardagen som i form av särskilda satsningar.

Arbetsuppgifter

Tjänsten anpassas efter din kompetens och verksamhetens behov.

I vår uppdragsverksamhet hjälper vi kunder med värdering (fastighets-, intrångs- och skadevärdering), gränsinmätning av naturreservat, utbildning, rådgivning, inventering och andra konsultuppdrag.

Tjänsten innefattar varierande skogliga arbetsuppgifter på kontor och i fält.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen inom skog, biologi med skoglig inriktning eller motsvarande.

Vi värdesätter goda kunskaper inom IT/GIS. Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Vi söker en utåtriktad person med integritet som bemöter människor med objektivitet och respekt. Du trivs med arbete i fält, är flexibel, effektiv och har god förmåga att samarbeta med andra. Du är ansvarstagande, noggrann, har en god administrativ förmåga och fullföljer dina arbetsuppgifter självständigt mot uppsatta mål. Du behöver även kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Körkort för bil är ett krav, erfarenhet av snöskoterkörning är meriterande och du förväntas kunna röra dig väl i skog och mark.

Villkor

Vi erbjuder tillsvidareanställning och tjänsten är en heltidsanställning. Ange gärna ditt önskemål om ort i ansökan. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i den statliga värdegrunden som består av principerna objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Vi erbjuder bland annat möjlighet till distansarbete, förtroendearbetstid och friskvårdsbidrag. Som myndighet har vi även generösa semester- och föräldravillkor. 

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Logga in och sök jobbet
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Luleå eller enligt överenskommelse i regionen
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/48
Kontakt Jenny Hellman, 0920-238214
Mattias Eriksson , 0929-57943
Facklig företrädare Lisa Classon, Saco-S, 0680-55445
Dennis Sandberg, ST, 0611-83749
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-09-28