Skogskonsulent fokus naturvårdsfrågor - Södra Västerbottens distrikt

Beskrivning

Vi söker en ny kollega med stationering på något av våra kustkontor. Som skogskonsulent får du ett jobb med varierande och stimulerande arbetsuppgifter samt möjlighet till kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta med naturvårdsfrågor så som områdesskydd och naturvårdande skötsel. I arbetet ingår kontakt med skogsägare, skogsbrukare och tjänstemän på andra myndigheter. Det kan även bli aktuellt att arbeta med miljömålen i Västerbotten, grön infrastruktur, naturvärdesinventeringar samt övriga relevanta arbetsuppgifter. I arbetet kan resor främst inom distriktet ingå.

Kvalifikationer

Skoglig högskoleutbildning alternativt biologisk högskoleutbildning med goda skogliga kunskaper är ett krav. Du bör ha kunskaper inom både naturvård och skogsskötsel samt kompetens inom IT och GIS. Vi ser gärna att du har erfarenhet av praktiskt naturvårdsarbete (till exempel naturvärdesinventeringar och naturvårdande skötsel) samt praktiskt skogsbruk. Relevant arbetslivserfarenhet värdesätts.


Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara noggrann, ha integritet, bra på att möta människor/kunder i olika situationer samt ha bra samarbetsförmåga. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt på ett pedagogiskt sätt kunna föra dialog externt med skogsägare och skogliga tjänstemän.

Du bör trivas med varierande arbetsuppgifter, både inomhus så som i fält.

Körkort för bil är ett krav.

Villkor

Tjänsten är tillsvidare och på heltid. Tillträde snarast möjligt. Möjliga stationeringsorter är Bjurholm, Nordmaling, Vindeln eller Umeå! Ange i ansökan vilken/vilka orter du föredrar.

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Logga in och sök jobbet
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/121
Kontakt Carina Jensen, 090-158345
Peter Eriksson, 0932-231 74
Facklig företrädare ST, Dennis Sandberg, 0611-837 49
SACO Lisa Classon, 0680-554 45
Publicerat 2021-07-13
Sista ansökningsdag 2021-08-22