Systemutvecklare

Skogsstyrelsens IT-enhet har många spännande projekt på gång och vi söker därför efter flera duktiga utvecklare! Om du är en person som gillar att samarbeta, utmanas av problemlösning och samtidigt skapar bästa värdet för verksamheten – då kommer du trivas hos oss! 

Skogsstyrelsens IT-enhet - som i huvudsak är placerad på huvudkontoret i Jönköping - servar förutom huvudkontoret även cirka 80 lokala kontor runt om i landet, med allt från utveckling, förvaltning, drift och support.

Digitaliseringen inom skogssektorn är ett område som ger oss nya möjligheter till att skapa än mer nytta och innovativa tjänster för bevarande och nyttjande av Sveriges viktigaste råvara, skogen.

Nytta skapar vi bland annat genom att använda tekniker inom AI som bildanalys och machine learning och genom att skapa användarvänliga tjänster för skogsägare, skogsföretag och de som bara vill ut för att njuta av naturen.

Enheten består av 40 kollegor som är uppdelade i ett driftteam, ett supportteam, tre utvecklingsteam och därtill ett antal resurskonsulter.

Hos oss får du arbeta på en omväxlande och vänlig arbetsplats med stora möjligheter till utveckling inom ditt arbetsområde.

Din roll och arbetsuppgifter

Vi söker fullstacksutvecklare med passion för antingen frontend eller backend. Vi ser att du har akademisk utbildning med IT-inriktning och har praktisk erfarenhet av systemutveckling. 

I rollen som utvecklare kommer att vara del i ett agilt utvecklingsteam där du tillsammans med andra skapar bästa värde för vår verksamhet. Skogsstyrelsen arbetar i Microsoftmiljö och med Esri-plattformen men har också några större egenutvecklade stöd, vilket gör att du kommer att utveckla och förvalta både externa och interna systemstöd.

Vi använder agila utvecklingsmetoder och har GIT för vår versionshantering.

Exempel på tekniker som vi arbetar med:

  • .NET/C#
  • WebApi
  • .NET Core
  • Entityframework
  • SQL-Server
  • JavaScript/Typescript
  • Rest
  • Python
  • Angular

Meriterande är om du har erfarenhet inom AI/machine learning. Meriterande är också om du kan något av javascript/typescript-ramverken.  

Om du har en aktiv github profil eller liknande, (bitbucket, gitlab..) länka gärna det i din ansökan.

Dina egenskaper

Du är nyfiken att lära dig nya tekniker och verksamheter. Du är en lagspelare där kommunikation och samarbete är nyckelord. Du kommer samarbeta med beställare, scrummaster, utvecklare, testare och kravanalytiker. Du är kvalitetsmedveten problemlösare och du delar den statliga värdegrunden.

Skogsstyrelsen har kontor över hela landet vilket innebär att vi har många kontakter med kollegor på andra orter. Därför är det ett naturligt arbetssätt att arbeta på distans genom digitala kanaler, vilket du behöver ha god vana av.

Villkor

Tillsvidareanställning i Jönköping. Vi erbjuder förtroendearbetstid vilket innebär en ökad möjlighet att uppnå balans mellan arbete och fritid.

Kontakt

Mer information lämnas av enhetschef Malin Wilsson som lättast nås via mail malin.wilsson@skogsstyrelsen.se 

Fackliga företrädare är för SACO Sofia Österdahl och för ST Magnus Fürst. Samtliga nås från och till under sommaren via vårt växelnummer 036-35 93 00.

Välkommen med din ansökan senast den 8 augusti 2021 via länken nedan!

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Logga in och sök jobbet
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/112
Publicerat 2021-06-29
Sista ansökningsdag 2021-08-08