Chefsjurist

Arbetsuppgifter

Chefsjuristen ingår i myndighetens juridikprocess som svarar för Skogsstyrelsens specialistkompetens på det juridiska området. Juristerna ger stöd i juridiska frågor till hela myndigheten. Det omfattar bl.a. skogsvårdslagen, miljörätt, förvaltningsrätt och civilrätt samt personalutbildning. Chefsjuristen har det övergripande ansvaret för myndighetens juridiska frågor och ansvarar tillsammans med enhetschef för att juridikprocessen är effektivt och ändamålsenligt utformad. Det är en strategisk roll utan personalansvar som inbegriper medverkan i ledningsgrupp och där en viss del av tjänsten är avsatt för direkt stöd till Skogsstyrelsens ledning. Den största delen av tiden ägnas åt löpande arbete i form av rättsligt stöd till verksamheten, handläggning av egna ärenden, besvarande av frågor från allmänheten och genomförande av utbildningar. Arbetsbelastningen kan tidvis vara hög.

Kvalifikationer

Du ska ha juristexamen och flerårig erfarenhet av arbete i statlig verksamhet eller liknande. Du ska ha goda kunskaper i förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, personuppgiftslagstiftningen och civilrätt. En bred kompetens och erfarenhet av lagstiftning inom Skogsstyrelsens ansvarsområde eller lagstiftning inom närliggande områden är meriterande, liksom processvana och erfarenhet från domstolsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utvecklingsarbete och intresse för utbildningsfrågor.

Du trivs att arbeta i grupp och att i positiv anda driva frågor på ett lösningsorienterat sätt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har en vilja och förmåga att förmedla och dela med dig av dina kunskaper till övrig personal. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Placeringsort Jönköping

Kontaktpersoner

Magnus Viklund, enhetschef Tillsynsenheten, tel.nr 0950-576967                                                                        

Lis Boje, Saco, tel.nr 0470-72 61 05

Royne Andersson, tel.nr 036-359348 

Logga in och sök jobbet
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2017/35
Publicerat 2017-05-16
Sista ansökningsdag 2017-06-11