Brandrök i skog.

Skogsstyrelsen stöttar drabbade skogsägare

Nyhet - 03 augusti 2018

Är du en av många skogsägare som drabbats av sommarens skogsbränder? Skogsstyrelsen kan ge dig råd och vägledning om hur du ska hantera din brandskadade skog.

En av Skogsstyrelsens viktigaste roller i samband med omfattande skogsbränder är att ge stöd och vägledning till såväl skogsbruket som enskilda skogsägare.

– Förutom att vi rent praktiskt prioriterar avverkningsanmälningar som rör brandskadad skog och bistår med karttjänster och annat som kan underlätta för skogsägarna, så finns vi tillhands för att svara på frågor och ge rådgivning kring exempelvis skötsel och kommande föryngringar, säger Magnus Viklund, tillförordnad avdelningschef på Skogsstyrelsen.

Inom kort kommer Skogsstyrelsen att gå ut med riktad information till de skogsägare som drabbats av skogsbränderna, där de bland annat får lokala kontaktpersoner på Skogsstyrelsen dit de kan vända sig med sina frågor.

Skogsstyrelsen lägger också löpande ut information till skogsägarna på skogsstyrelsen.se.

Kontakt

Kontakt

Pressjour

Vår pressjour är tillgänglig på telefon på vardagar kl. 08.00–20.00 samt på helger kl. 10.00–15.00. Under kontorstid kan du även nå oss via mejl.