Två studenter, en man och en kvinna, står i skogen och planerar dagens arbete.

Skogsstyrelsen satsar på studenter

Nyhet - 16 juni 2022

Studenter från hela Sverige får nu chansen att knyta närmare kontakter med arbetsmarknaden genom arbete i skogen. För första gången anställer Skogsstyrelsen sommarjobbare för enklare arbetsuppgifter i naturen, dessutom med en löneförstärkning för de som bor långt bort.

Fokus kommer vara arbete med förbättringar i naturområden, till exempel att märka upp och renovera gränsmarkeringar för naturreservat och andra områden.

− Att knyta starkare band till lärosäten och studenter är en viktig del i att synliggöra Skogsstyrelsen som en framtida arbetsgivare men också göra det möjligt för studenter att få den första viktiga kontakten med arbetsmarknaden, säger Marlene Boman, samordnare för sommarjobbare på Skogsstyrelsen.

Dessutom erbjuder Skogsstyrelsen ett lönetillägg på 5 000 kronor per månad för de som bor mer än 10 mil från arbetsplatsen och saknar möjlighet att bo hos släkt eller vänner.

−  Genom att erbjuda tillägget får studenterna möjlighet att arbeta i delar av vår organisation som de kanske inte kunnat göra annars, säger Anders Andersson, HR-strateg på Skogsstyrelsen.

Arbetsperioden är juni­ - augusti och anställningstiden är 6 till 8 veckor. Alla studenter har fått en ordentlig introduktion samt en handledare som finns tillgänglig under hela arbetsperioden.

Totalt var det 134 sökande och Skogsstyrelsen har rekryterat 30 sommarjobbare, lika många kvinnor och män fördelat på 18 orter från söder till norr. Annonseringen har gjorts direkt till skolor med relevant studieinriktning och alla över 18 år har haft möjlighet att söka. Kompetensen hos studenterna är bred, de studerar exempelvis till jägmästare, skogsmästare, skogstekniker, biologer och ekologer. Förhoppningen framöver är att kunna anställa studenter som sommarjobbare varje år.

Hör Sebastian Alm och Molly Axelsson berätta om sitt val att sommarjobba på Skogsstyrelsen i filmklippet. 

Kontakt

Presstjänst

Vår presstjänst är tillgänglig för media på telefon vardagar kl. 8–16:30