På skogsstyrelsen.se använder vi kakor (cookies). En kaka är en liten fil som lagras på din dator och som innehåller information om ditt besök på vår sida. Kakor används för att förbättra webbplatsen för dig.
Nödvändiga kakor
Kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera och ge en bra och säker användarupplevelse. Dessa kakor kan du inte välja bort.
Analytiska kakor
Kakor som används för att analysera hur du som besökare använder vår webbplats, vilket i sin tur hjälper oss att förbättra webbplatsen.
Vi använder kakor
För att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats använder vi kakor. Mer information om kakor hittar du på sidan Om webbplatsen.
Skogsskötsel för friska och stabila skogar - träff i skogen
Skogsskötsel för friska och stabila skogar - träff i skogen
Nyhet | Regionalt -
04 maj 2023
Skogsträffen riktar sig till dig som är skogsägare i Dalarna och vill veta mer om hur du genom aktiv skogsskötsel kan anpassa din skog till ett förändrat klimat.
Träffen kommer att genomföras både ute och inne och du kommer att få lära dig hur du sköter en barrträdsdominerad skog för hög och säker tillväxt.
Träffen utgår från skötselmodellen 3T där 3T står för Trädslag, Tidpunkt och Täthet. Förenklat går det ut på att välja rätt trädslag för respektive ståndort, utföra röjning och gallring vid rätt tidpunkt och att låta höjden på beståndet avgöra när åtgärder behöver göras. Hur man hanterar risken för allvarliga skadegörare och vilka anpassningar av skogsskötseln som följer av klimatförändringarna är en röd tråd under dagen.
Du får även exempel på hur du med enkla åtgärder kan återskapa viktiga ekologiska strukturer som bidrar till att fler arter kan trivas i produktionsskogen.
Plats: Skogsstyrelsen kursgård Rankhyttan utanför Borlänge
Dag och tid för träffen: Fredag 30 juni klockan 9-15
Anmälan: Anmäl dig antingen via Skogsstyrelsens Kunskapsportal eller direkt till Magnus Hedspång. Kontaktuppgifter finns på den här sidan.
Sista dag för anmälan: 20 juni Det finns ett begränsat antal platser till träffen.
Kontaktperson: Magnus Hedspång, magnus.hedspang@skogsstyrelsen.se