Jenny Hellman.

Jenny Hellman är ny distriktschef i Södra Norrbotten

Nyhet | Regionalt - 15 mars 2021

Från den 15 mars har Södra Norrbotten en ny distriktschef. Jenny Hellman är en erfaren ledare och ser fram emot att sätta sig in i de skogliga frågorna.

Jenny är en erfaren chef och ledare med många års erfarenhet av regional utveckling och samhällsfrågor. Från bland annat kommun och länsstyrelse har hon ett engagemang för landsbygdsutveckling. Hon har också ett stort personligt intresse för skogen.

− Det känns fantastiskt roligt och spännande att bli en del av Skogsstyrelsen. Jag ser fram emot att sätta mig in i de skogliga frågorna och tror att min bakgrund och mitt intresse för skog, natur och hållbarhetsfrågor kommer väl till pass, säger Jenny.

Jenny kommer närmast från jobbet som VD för det kommunala näringslivsbolaget Luleå Business Region. Tidigare har hon arbetat som VD för Visit Luleå. Jenny är 45 år, bor i Luleå och har också ett hus i Råneå där hon har sina rötter.

Carina Olofsson Boström kvar på Skogsstyrelsen

Nuvarande distriktschef Carina Olofsson Boströms har varit distriktschef i 15 år. Hon har med sin breda kompetens och sitt engagemang i skogspolitiska frågor varit en stark företrädare för Skogsstyrelsen i Norrbotten. Hon har också varit en stor tillgång för ledningsarbetet i region Nord.

Carina kommer jobba kvar på Skogsstyrelsen med bland annat skogsprogrammet och andra sektorsgemensamma frågor innan hon slutar för pension.