På skogsstyrelsen.se använder vi kakor (cookies). En kaka är en liten fil som lagras på din dator och som innehåller information om ditt besök på vår sida. Kakor används för att förbättra webbplatsen för dig.
Nödvändiga kakor
Kakor som behövs för att webbplatsen ska fungera och ge en bra och säker användarupplevelse. Dessa kakor kan du inte välja bort.
Analytiska kakor
Kakor som används för att analysera hur du som besökare använder vår webbplats, vilket i sin tur hjälper oss att förbättra webbplatsen.
Vi använder kakor
För att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats använder vi kakor. Mer information om kakor hittar du på sidan Om webbplatsen.
Hur känner man igen olika skadegörare? Kan man förebygga skadorna? Hur kan man tänka kring skötsel av skadade bestånd? Lär dig mera om hur du upptäcker och hanterar skogsskador.
Den 15 juni
Klockan 18.00
Plats: Korsträsk
Anmäl dig till liisa.sars@skogsstyrelsen.se, senast den 13 juni. Du får mer detaljerad information via mejl efter att du har anmält dig.
Om skogsskador
Nästan 40 procent av ungskogen i Sveriges fyra nordligaste län har drabbats av skador, en del har drabbats av flera skador samtidigt, så kallad multiskadad skog. Skadorna orsakas av törskate (så kallad gadd), gremmeniella, snöskytte, knäckesjuka och bete av älgar och annat vilt.
Hur ser det ut på din fastighet?
I skadade bestånd behöver skötseln anpassas utifrån förutsättningarna för att skapa ett vitalt framtidsbestånd. Det är viktigt att planera kommande skötselåtgärder och informera de som ska genomföra åtgärden om skadeläget.
Notera i din kalender
Vi kommer också att genomföra en kvällsaktivitet onsdag den 31 augusti i Boden. Mer information om det kommer närmare fram.