Three young businesspeople working for the project using laptops in office together. Foto: Mostphotos.

Bättre digitala tjänster för skogsägare

Nyhet - 22 april 2020

Just nu pågår ett omfattande utvecklingsprojekt för att anpassa vår digitala tjänst Mina sidor efter dagens behov. Den första nyheten i en rad av förändringar heter Min skogsdata.

Mina sidor lanserades för tio år sedan och är en avgiftsfri tjänst som Skogsstyrelsen erbjuder alla skogsägare.

− Nu bygger vi om Mina sidor och vi vill erbjuda fler och bättre funktioner och en mer användarvänlig tjänst. Målet är att nya Mina sidor ska bidra till att skogsägare får mer kunskap om din skogsfastighet, och stöd i hur de kan sköta den, säger Malin Segersson, projektledare.

Min skogsdata som nu är lanserad är en funktion som visar sammanställd information om en skogsfastighet från flera myndigheters register. Vi har tidigare haft en liknande tjänst i Mina sidor. Nu är den mer utvecklad med ny teknik så att det blir lättare att få en överblick, även i mobilen.

Projektet beräknas pågå under tre år med några delleveranser längs vägen. I och med att vi väljer att lansera funktioner efter hand kommer Mina sidor under de närmaste åren att innehålla både nya och ”gamla” tjänster och designen kommer därför initialt se lite olika ut.