En grupp deltagare i Naturnära jobb barkar slanor i skogen.

50 personer berörs när Naturnära jobb avslutas

Nyhet - 22 oktober 2021

Ett 50-tal medarbetare berörs när regeringsuppdraget Naturnära jobb stängs i slutet av 2022. I och med att uppdraget avslutas uppstår övertalighet inom personalen.

Det blir nödvändigt med neddragningar i och med att verksamheten inom Naturnära jobb avslutas. Cirka 50 medarbetare från olika delar av landet berörs. Skogsstyrelsen har inlett arbetet med att se över om det finns möjlighet till omplacering av medarbetarna inom myndigheten.

– Det här är förstås otroligt tråkigt men i nuläget har vi inga andra alternativ än att förbereda en nedstängning 31 december 2022, säger Fredrik Silfwerbrand chef för enheten för arbetsmarknadsuppdrag på Skogsstyrelsen.

I de län där fem eller fler medarbetare är övertaliga behöver Skogsstyrelsen varsla Arbetsförmedlingen. Det rör sig om totalt 18 medarbetare i Jämtland, Västerbotten och Västernorrland. Varsel är ingen uppsägning utan en förvarning om att det kan bli fråga om uppsägningar.

– Den arbetsrättsliga processen kommer att fortsatt genomföras i nära samarbete med fackliga företrädare, säger Sara Carlsson på HR-enheten på Skogsstyrelsen, och fortsätter:
– Under hela processen försöker vi i första hand att hitta nya möjligheter för medarbetare inom myndigheten. Om detta inte är möjligt kan vi bli tvungna att konstatera arbetsbrist vilket kan leda till uppsägningar.

Kontakt