En datorskärm, en surfplatta och en mobiltelefon visar kartbilder.

Om nya Mina sidor

I december 2021 lanseras ny funktionalitet i nya Mina sidor vilket medför förändringar för dig som använder Mina sidor. Här kan du läsa vanliga frågor och svar. Klicka på en fråga för att fälla fram och läsa svaret.

Frågor och svar

Varför kan jag inte logga in med lösenord i nya Mina sidor?

Som myndighet måste vi identifiera personer som loggar in i våra tjänster för att säkerställa att de får åtkomst till rätt innehåll. E-legitimation är en säker och pålitlig inloggningsmetod som gör att vi kan erbjuda användaren en komplett ärendehantering i nya Mina sidor.

Jag har inte svenskt personnummer. Kan jag använda nya Mina sidor?

För att logga in i nya Mina sidor krävs E-legitimation och svenskt personnummer. Om du inte har svenskt personnummer kommer du inte åt tjänsterna i nya Mina sidor.

Du som har ett samordningsnummer inskrivet i din fastighets lagfart kan ge en person med svenskt personnummer fullmakt att bli ditt ombud. Ditt ombud kan då hantera dina fastigheter i nya Mina sidor. Lantmäteriet är den myndighet som hanterar fastighetsregistret. Vänd dig till dem med frågor om din fastighets lagfart.

Gäller ombudens rättigheter även i nya Mina sidor?

För att vara ombud i nya Mina sidor krävs en ny fullmakt. Från och med den 8 december kommer tjänsten Min skogsdata att flytta in i nya Mina sidor. Den tjänsterna kommer då inte längre ingå i den fullmakt som Mina sidor ombud har idag.

För att ombudet ska få tillgång till dem igen behöver fastighetsägaren skapa en ny fullmakt som gäller i nya Mina sidor. 

När kan jag anmäla om samråd i Mina sidor igen?

En ny och förbättrad tjänst för anmälan av samråd lanseras i nya Mina sidor 2022. Lanseringen är preliminärt beräknad till hösten. Fram tills dess kan du göra anmälan via blanketten för samråd.

Möjligheten finns dock kvar att via kartprogrammet i gamla Mina sidor ansöka om samråd för dikesrensning och traktorväg/basväg i samband med anmälan/ansökan om avverkning. Den tjänsten påverkas inte av systemförändringarna. 

När stängs Webbappen?

Under våren 2022, preliminärt maj, kommer tjänsten Webbappen att stängas. Den ersätts av förbättrade tjänster i nya Mina sidor.

När stängs Kartprogrammet?

Under våren 2022, preliminärt maj, kommer tjänsten Kartprogrammet att stängas. Den ersätts av förbättrade tjänster i nya Mina sidor.

Om du har planeringar i Kartprogrammet som du vill spara, tänk på att i god tid spara ner eller skriva ut dem. Inga planeringar kommer sparas hos Skogsstyrelsen.

Hur skriver jag ut och sparar planeringar?

På sidan om Kartprogrammet kan du läsa hur du skriver ut och sparar planeringar.

  • Senast uppdaterad: 2021-10-21