Brand i skog.

Skogsbränder sommaren 2018

Är du en av många skogsägare som drabbats av sommarens skogsbränder? Skogsstyrelsen kan ge dig råd och vägledning i hur du ska hantera din brandskadade skog.  

Tänk på säkerheten

Det är förståeligt att man som markägare vill ta reda på hur drabbad den egna skogen är efter att det har brunnit. Men det finns stora risker med att ge sig in i områden som brandhärjats. Glödbranden kan pågå i flera månader och träd kan falla omkull av minsta vindpust. 

Ta hjälp av våra kartor

Med hjälp av Skogsstyrelsens kartjänster kan du se omfattningen av brandskadorna. De nya tjänsterna finns tillgängliga i både dator, surfplatta och mobil.

Avverkningsanmälningar prioriteras i brandområden

De avverkningsanmälningar som gäller branddrabbad skog kommer att prioriteras i i vår handläggning. Ta kontakt med ditt skogliga ombud för planering och hjälp med avverkningsanmälan.

Lokal information

På denna sida hittar du kontaktuppgifter för de mest drabbade områdena. Inom kort kommer vi även att skicka ut ett brev till berörda skogsägare med kontaktuppgifter till ditt lokala Skogsstyrelsekontor. Du kan också kontakta vår växel, så kopplar de dig till rätt person.

För aktuell information om pågående bränder och brandrisk hänvisar vi till krisinformation.se, din länsstyrelse och MSB. 

  • Senast uppdaterad: 2018-07-20