Gles tallskog i Kolmården

Senaste nytt från Mera tall

Här hittar du nyheter som rör arbetet med Mera tall runt om i landet. Det kan handla om inventeringsresultat, nya rapporter och inbjudningar till lokala träffar. Håll utkik efter kommande inbjudningar till möten och träffar.

Vad händer i Mera tall

  • Mera tall har övergått från ett tio år långt nationellt projekt till en förvaltande fas. Det innebär att Skogsstyrelsen är ansvarig för den fortsatta förvaltningen av Mera tall.
  • Mera tall 2021 är en satsning över hela landet. Skogsstyrelsen kommer att bjuda in till ett stort antal lokala träffar för att i dialogform ventilera frågan om skog och vilt i balans. På grund av rådande pandemi kommer dessa möten att delvis genomföras digitalt.
  • Inom Skogsstyrelsens region Nord, de fyra nordligaste länen, genomförs ett projekt med namnet Samverkan skog och vilt. Dessa dialogmöten kommer att utgå från det arbetssätt som tagits fram i projektet Mera tall.

Nytt att läsa

På huvudsidan för Mera tall hittar du handboken Mera tall. Handboken ger värdefulla råd och tips om hur arbetet kan läggas upp och genomföras.

Nytt att titta på

Nu finns det sex korta filmer om skog och vilt som Mera tall i Sörmland/Örebro har tagit fram. Du hittar filmerna på Skogsstyrelsens Youtube-kanal.

  • Senast uppdaterad: 2021-04-01